Gisteren, 30 januari, gingen we met een volle bus muzikanten en aanhang richting België. Volle potten koffie, snuupkes én genoeg goede zin én ook een fikse regenbui richting Sint Truiden. Na een rit van ongeveer 2 uur werden we onthaald door de Belgische gendarmerie. Wat een eer dachten we nog even! Het pakte iets anders uit. Het was een serieuze controle van bussen die in die regio rondreden. Of de chauffeur zijn rittenlijst in orde had? Alle stops en instapplaatsen moeten namelijk daarop vermeld staan. De lijst was niet correct ingevuld. Of de chauffeur mee naar de auto kon komen, want er werd een bon uitgeschreven! Omdat we een carnavalsclub waren streken ze over hun hart en was de boete niet € 900,- maar € 55,-? Hoe dat kan snappen wij ook niet. Bon werd geschreven en bedrag gepind en weer verder. (met de pet rond voor de chauffeur om dit leed te verzachten). Joep had overigens nog hele goede tips om de ‘flikken’ uit te zwaaien…. Die hebben we bij nader inzien maar niet uitgevoerd!

Uiteindelijk in Sint Truiden aangekomen op pad naar het Gemeentehuis. Daar hebben we wat muziek laten horen. Daarna werden we verwelkomd door Prinses Joke en de jeugdprinses en jeugdprins en hun gevolg. Er werden mooie woorden van welkom gesproken door hun woordvoerder. Enkele leden van TNL ontvingen van de Prinses een onderscheiding.

Ton mocht natuurlijk ook even de microfoon gebruiken. O.a. een dankwoord op rijm voor de uitnodiging. Hij bood een cadeaumand aan vol met echt Bossche lekkernijen. Op naar de lunch! Broodjes met een glaasje bier of flesje fris. Daarna op pad voor de kroegentocht. Het weer werkte niet echt mee kunnen we wel zeggen.  Het regende er vrolijk op los maar dat mag de pret niet drukken! In de kroegen was het gelukkig droog. En nog beter, er was plaats genoeg en het regende gelukkig wel bier! We hebben een aantal kroegen bezocht en daar lekker staan spelen. Voor de Prinses en haar gevolg was dit ook een heerlijke middag. Goede voorbereiding/aankondiging op de carnaval in Sint Truiden. We ontvingen nog een mooi, emotioneel dankwoord als club. Ton deelde nog wat TNL-dassen uit aan onze gastvrouw en –heren.  Aan het eind van de middag nog een echt ‘goei Belgisch frietje’ gegeten. Daarna naar de bus voor de terugreis en rond 21.30 stapten we bij de Biechten weer uit de bus.

Nog een paar nachten slapen en dan carnaval 2016!

Optredens

zondag 8 november
Generale Kwekfestijn
 
zaterdag 14 november
Kwekfestijn