Sponsorkliks

Sponsor TNL door via sponsorkliks uw internet aankopen te doen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

 

20220904_125548.jpg

 

Eindelijk was het dan zover, weer een open dag bij bierbrouwerij Sint Servattumus. Dit jaar viel de open dag samen met het 25 jarige jubileum van de Schijndelse brouwerij.

Al jaren zijn we als TNL een vaste gast op deze open dag, dus ook dit jaar waren we weer van de partij. 

 

Als felicitatie voor deze mooie mijlpaal wat woorden van onze Veur incl. een leuk cadeau vol met Bossche lekkernijen. Vervolgens hebben we met z'n allen lekker muziek gemaakt Een mooie start van het seizoen!

 

Meer lezen over de open dag? https://www.mooischijndel.nl/nieuws/recreatie-en-toerisme/22619/bourgondisch-genieten-tijdens-25-jarig-jubileum-sint-servattemus

 

 

 

 

Renate

 

Afgelopen zaterdagmorgen, 25 juni rond half een 's nachts, is onze lieve, onvergetelijke Renate overleden. Ze heeft echt tot het laatst de regie in eigen hand gehouden en is in het bijzijn van haar Frank en kinderen heengegaan...

 

Afgelopen woensdagmiddag heb ik namens al haar TNL-vrienden en -vriendinnen afscheid van Renate genomen en haar bedankt voor alle liefde, zorg en vriendschap. Hoe vaak heeft ze ons Oeteldonkers niet 'gewezen' op de Sanseveria voor het raam, de Slaoi en Juin aan de man gebracht en.. gezongen over haar Droomprins ?

 

Onvergetelijk.. haar: "Laten we er vooral geen drama van maken" dat het NOS-Journaal haalde (toen de Oeteldonkse Optocht door storm werd afgelast).
De weg waar Renate, Frank, en kinders zich de afgelopen jaren overheen knokten, alle mogelijke hulp zoekend, eindigt hier.
En dat voelt wél als een drama..

 

Afscheid nemen... met muziek.. ook daar heeft Renate een groot deel van de regie, in samenspraak met onze Muzikaal Leider, háár Frank:
Tijdens haar mooie Afscheidsbijeenkomst spelen we dus met háár Tusseneusenlippe

 

Leef ! (alsof 't je laatste dag is..)
Bella Ciao (dag Schoonheid!)

 

Samen met Frank, Laura en Koen blijven we sterk staan, sámen !..

 

TonVeur
26 juni 2022

 

De bus stond weer om 10.00 bij de Biechten klaar om ons allemaal weer mee naar Hasselt te nemen. na nog een stop in Vught en Best zijn we compleet voor deze dag.

 

Iedereen had er zin in want het zou ook nog eens een hele mooie zonnige dag worden en het was ook erg lang geleden dat we zoiets hebben gedaan. Een uitje met de bus met zijn allen!

Met de gebruikelijke ingrediënten voor de reis te weten een beetje kletsen, ekker meezing muziekske, en natuurlijk de onweerstaanbare snuupkes van onze veur. (spekkies, dropveters enz)

Onderweg nog een korte koffie en theepauze. Daarna komen we aan in Hasselt op het parkeerterrein. Daar staat het al behoorlijk vol met wagens met in allerlei uitdossingen gehulde clubs erbij. De wagens zijn volgeladen met snoep om uit te delen en met snoeiharde muziek natuurlijk. ;-)

 

Wij melden ons bij de grote tent en spelen daar een paar nummers. Daar krijgt Stany ook nog wat extra aandacht van ons. Hij kreeg mooie woorden en een Gekke Henkie bierpakketje omdat dit zijn laatste organisatie van de optocht is. Ton kreeg voor heel TNL een onderscheiding die in de prijzenkast een plaatsje krijgt

 

Wij zijn nummer 14 in de tocht en stappen dus vrij vooraan ertussen in. Het is nog steeds prachtig weer en warm. Er staan heel veel mensen langs de kant. De sfeer is goed bij ons en ook langs de kant.

'Ons moeder zeej nog deed het goed....ook met de nodige herhalingen.

 

Rond 16.30 waren we terug bij de grote tent en dronken we nog een drankje. Sommigen eten nog wat voor we weer naar de bus teruggaan. De terugreis ís goed en veilig verlopen met chauffeur Rob.

 

Weer veilig thuis rond 19.45 bij de Biechten. Het is een gezellige leuke dag geweest.

 

IMG 5283

 

Na een laatste rondje langs zijn favoriete kroegen in Oeteldonk is deze Aswoensdag 2 maart ons oud-lid Baptist Bouwman op 78-jarige leeftijd overleden.


Baptist was een aimabel persoon, een groot liefhebber van het Oeteldonks carnaval en kenner van het Oeteldonks verhaal.


We gaan in hem een warm mens missen.

 

 

Door: Christel van Lierop

 

"Mijn vader was een van de oprichters van carnavalsgemeenschap "Tusseneusenlippe". Hij overleed in 2016. Vanaf toen droeg mijn moeder zijn kiel met zijn bidprentje in de binnenzak van de kiel, zodat mijn vader voor ons gevoel er ook een beetje bij was met carnaval. Mijn moeder overleed vier jaar later. Carnaval ging niet door vorig jaar, maar met het gezin deden we mee met Oeteldonkse speurtochten. Ik droeg mijn vaders kiel, met de bidprentjes van mijn vader en moeder in de binnenzak. Zo waren ze er toch een beetje bij."

 

IMG 20220216 WA0000

 

Weinig woorden.. Grôôt gevuul!

Tot ons intense verdriet is onze Arian heel snel dodelijk ziek geworden en op 5 december overleden. Ons Slagwerk zal tusseneusenlippe nooit meer hetzelfde ógen!

 

Arian

In de november 2021 editie van de Blurb staat een leuk stuk naar aanleiding van onze deelname aan het Kwèkfestijn vorig jaar. 

 

'Een familie die bij elkaar blijft'

Direct na carnaval beginnen Koen van Lierop en Simone van Lierop-Cobben, aangetrouwde familie, al met het schrijven van een nieuw kweknummer. ‘We hadden net een leuke carnaval achter de rug en waren eigenlijk begonnen aan een heel vrolijk nummer’, vertelt Koen van Lierop. Al snel na carnaval 2020 deed corona echt zijn intrede in Nederland en werd het dus duidelijk dat het een ander soort jaar zou worden. ‘Na een tijdje werd het wel duidelijk dat ook de Kwèk er heel anders uit zou gaan zien. Niet alleen vanwege de pandemie, ook door een aantal tegenslagen in de club.’ Een aantal leden van Tusseneusenlippe worstelen met gezondheidsproblemen en kunnen niet meer naar de repetities komen.

 

Denk aan elkaar
Koen vertelt verder: ‘Voor ons stond al vast dat wat er ook zou gebeuren met de Kwèk, we iets zouden gaan doen met ons nummer. Toen duidelijk werd dat een aantal leden minder muziek konden maken en misschien de carnaval zouden gaan missen, voelde het niet meer goed om een feestnummer te maken. Zo is het idee voor ‘Denk aan mij’ ontstaan. We weten niet of carnaval nog doorgaat. Dus als we thuiszitten: denk aan mij. Maar ook: denk aan degenen die er, om wat voor reden dan ook, niet bij kunnen zijn met carnaval. Simone zingt dan ook ‘Ik denk aan jou, Oeteldonk denk aan mij’. Dat is gericht aan alle individuen, maar ook aan Oeteldonk als geheel. Ook al zijn we niet allemaal samen, denk aan elkaar.’


De club vond het sowieso al een mooi idee om iets te doen voor de leden die er niet bij konden zijn. ‘Al vrij snel dachten we: wat er ook gebeurt met de Kwèk, we gaan iets met het nummer doen. Gaat de Kwèk door, dan doen we zeker mee. Zo niet, dan kunnen we misschien een clip maken. Toen het idee kwam voor de uitzending van de Oeteldonksche Club, hebben we dat doorgezet.’

 

Familie
Koen roemt de voorzitter van de club, Ton van Lierop: ‘Ton is een echt clubmens, gaat en staat voor de club. Meer dan ooit was hij tijdens de pandemie bezig met hoe we de mensen bij elkaar konden houden. Wekelijks kregen we in de groepsapp een update met gebeurtenissen binnen de club en haar leden. Met carnaval was er een fotowedstrijd, met zeer strenge jury, waarin je moest laten zien hoe jouw dag geweest was. Iedereen deed enthousiast mee. Ik denk dat we ‘Denk aan mij’ op die manier ook gestalte hebben gegeven, we bleven in de club aan elkaar denken. Tusseneusenlippe is als een familie, die bij elkaar blijft.’

 

Bron: https://www.oeteldonk.org/blurb/blurb-november-2021/kwek-2020-tusseneusenlippe 

 

 

Subcategorieën

Optredens

zondag 05 februari
Bergen op Zoom
 
zondag 12 februari
Maastricht Wieker Paraad
 
zondag 19 februari
carnavals zondag
 
maandag 20 februari
carnavals maandag
 
dinsdag 21 februari
carnavals dinsdag