Sponsorkliks

Sponsor TNL door via sponsorkliks uw internet aankopen te doen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

De bus stond weer om 10.00 bij de Biechten klaar om ons allemaal weer mee naar Hasselt te nemen. na nog een stop in Vught en Best zijn we compleet voor deze dag.

 

Iedereen had er zin in want het zou ook nog eens een hele mooie zonnige dag worden en het was ook erg lang geleden dat we zoiets hebben gedaan. Een uitje met de bus met zijn allen!

Met de gebruikelijke ingrediënten voor de reis te weten een beetje kletsen, ekker meezing muziekske, en natuurlijk de onweerstaanbare snuupkes van onze veur. (spekkies, dropveters enz)

Onderweg nog een korte koffie en theepauze. Daarna komen we aan in Hasselt op het parkeerterrein. Daar staat het al behoorlijk vol met wagens met in allerlei uitdossingen gehulde clubs erbij. De wagens zijn volgeladen met snoep om uit te delen en met snoeiharde muziek natuurlijk. ;-)

 

Wij melden ons bij de grote tent en spelen daar een paar nummers. Daar krijgt Stany ook nog wat extra aandacht van ons. Hij kreeg mooie woorden en een Gekke Henkie bierpakketje omdat dit zijn laatste organisatie van de optocht is. Ton kreeg voor heel TNL een onderscheiding die in de prijzenkast een plaatsje krijgt

 

Wij zijn nummer 14 in de tocht en stappen dus vrij vooraan ertussen in. Het is nog steeds prachtig weer en warm. Er staan heel veel mensen langs de kant. De sfeer is goed bij ons en ook langs de kant.

'Ons moeder zeej nog deed het goed....ook met de nodige herhalingen.

 

Rond 16.30 waren we terug bij de grote tent en dronken we nog een drankje. Sommigen eten nog wat voor we weer naar de bus teruggaan. De terugreis ís goed en veilig verlopen met chauffeur Rob.

 

Weer veilig thuis rond 19.45 bij de Biechten. Het is een gezellige leuke dag geweest.

 

IMG 5283

 

Na een laatste rondje langs zijn favoriete kroegen in Oeteldonk is deze Aswoensdag 2 maart ons oud-lid Baptist Bouwman op 78-jarige leeftijd overleden.


Baptist was een aimabel persoon, een groot liefhebber van het Oeteldonks carnaval en kenner van het Oeteldonks verhaal.


We gaan in hem een warm mens missen.

 

 

Door: Christel van Lierop

 

"Mijn vader was een van de oprichters van carnavalsgemeenschap "Tusseneusenlippe". Hij overleed in 2016. Vanaf toen droeg mijn moeder zijn kiel met zijn bidprentje in de binnenzak van de kiel, zodat mijn vader voor ons gevoel er ook een beetje bij was met carnaval. Mijn moeder overleed vier jaar later. Carnaval ging niet door vorig jaar, maar met het gezin deden we mee met Oeteldonkse speurtochten. Ik droeg mijn vaders kiel, met de bidprentjes van mijn vader en moeder in de binnenzak. Zo waren ze er toch een beetje bij."

 

IMG 20220216 WA0000

 

Weinig woorden.. Grôôt gevuul!

Tot ons intense verdriet is onze Arian heel snel dodelijk ziek geworden en op 5 december overleden. Ons Slagwerk zal tusseneusenlippe nooit meer hetzelfde ógen!

 

Arian

In de november 2021 editie van de Blurb staat een leuk stuk naar aanleiding van onze deelname aan het Kwèkfestijn vorig jaar. 

 

'Een familie die bij elkaar blijft'

Direct na carnaval beginnen Koen van Lierop en Simone van Lierop-Cobben, aangetrouwde familie, al met het schrijven van een nieuw kweknummer. ‘We hadden net een leuke carnaval achter de rug en waren eigenlijk begonnen aan een heel vrolijk nummer’, vertelt Koen van Lierop. Al snel na carnaval 2020 deed corona echt zijn intrede in Nederland en werd het dus duidelijk dat het een ander soort jaar zou worden. ‘Na een tijdje werd het wel duidelijk dat ook de Kwèk er heel anders uit zou gaan zien. Niet alleen vanwege de pandemie, ook door een aantal tegenslagen in de club.’ Een aantal leden van Tusseneusenlippe worstelen met gezondheidsproblemen en kunnen niet meer naar de repetities komen.

 

Denk aan elkaar
Koen vertelt verder: ‘Voor ons stond al vast dat wat er ook zou gebeuren met de Kwèk, we iets zouden gaan doen met ons nummer. Toen duidelijk werd dat een aantal leden minder muziek konden maken en misschien de carnaval zouden gaan missen, voelde het niet meer goed om een feestnummer te maken. Zo is het idee voor ‘Denk aan mij’ ontstaan. We weten niet of carnaval nog doorgaat. Dus als we thuiszitten: denk aan mij. Maar ook: denk aan degenen die er, om wat voor reden dan ook, niet bij kunnen zijn met carnaval. Simone zingt dan ook ‘Ik denk aan jou, Oeteldonk denk aan mij’. Dat is gericht aan alle individuen, maar ook aan Oeteldonk als geheel. Ook al zijn we niet allemaal samen, denk aan elkaar.’


De club vond het sowieso al een mooi idee om iets te doen voor de leden die er niet bij konden zijn. ‘Al vrij snel dachten we: wat er ook gebeurt met de Kwèk, we gaan iets met het nummer doen. Gaat de Kwèk door, dan doen we zeker mee. Zo niet, dan kunnen we misschien een clip maken. Toen het idee kwam voor de uitzending van de Oeteldonksche Club, hebben we dat doorgezet.’

 

Familie
Koen roemt de voorzitter van de club, Ton van Lierop: ‘Ton is een echt clubmens, gaat en staat voor de club. Meer dan ooit was hij tijdens de pandemie bezig met hoe we de mensen bij elkaar konden houden. Wekelijks kregen we in de groepsapp een update met gebeurtenissen binnen de club en haar leden. Met carnaval was er een fotowedstrijd, met zeer strenge jury, waarin je moest laten zien hoe jouw dag geweest was. Iedereen deed enthousiast mee. Ik denk dat we ‘Denk aan mij’ op die manier ook gestalte hebben gegeven, we bleven in de club aan elkaar denken. Tusseneusenlippe is als een familie, die bij elkaar blijft.’

 

Bron: https://www.oeteldonk.org/blurb/blurb-november-2021/kwek-2020-tusseneusenlippe 

 

 

Dinsdag 28 september

 

DVD presentatie van ons vierenveertig jarig bestaan!

 

Het lijkt alweer lang geleden en wat deden we ook al weer toen? Gelukkig biedt de DVD uitkomst.

 

Daarin de aanzet, de opzet én een uitgebreid muzikaal verslag van de feestelijkheden en het concert dat we met medewerking van een aantal oeteldonkse zangers/gasten hebben gegeven in de Azijnfabriek.

 

Vier keer feest voor TNLers.

De receptie bij de Veur in de tuin, de kroegentocht door de stad met uitreiking van het boek 'We hebben Tusseneusenlippe wat te VIEREN', en ons etentje bij LALALA, en het concert in de Azijnfabriek.

 

Deze avond, 28 september, begon met een halve repetitie. We hebben gewerkt aan het nieuwe kweknummer. Het viel niet tegen hoe dat al na een aantal keren oefenen klonk. Petje af voor Simone, Koen voor het idee en Bryan voor het arrangement.

 

Ondertussen kwamen al wat genodigden binnen. Na de pauze een kort woordje van de Veur waarna de DVD gestart werd. We kregen een korte samenvatting te zien.

 

Daarna met een borrel en bittterballen nog gezellig napraten.

Ons hart onder de riem voor Oeteldonk

 

 

Die Kwèk van vorig jaar, dat was me een lekker gevûûl! Samen werken aan dat ene nummer en dat vol enthousiasme en plezier brengen op het grote Kwèkpodium. En dan ook nog eens die mooie single opgenomen in de studio van Manus naderhand. Met de roes van dat alles nog in ons hoofd, was al gauw de consensus: dát willen we voor de Kwèk volgend jaar weer!
 
En dus klommen we in onze rôôt-wit-gele pen vol van ideeën om weer een vrolijk, Oeteldonks TNL-nummer op ons muziekpapier te zetten. De eerste ideeën kwamen al vrij snel na carnaval 2020. Maar al vroeg in datzelfde jaar sloeg de sfeer om vanwege de pandemie die ervoor zorgde dat Nederland - inclusief ons Den Bosch - op slot ging. Een tijd waarin iedereen van dichtbij of wat minder dichtbij zag wat het virus met iedereen om ons heen deed. Waardoor het al gauw onzeker werd of er wel een Kwèkfestijn én een Oeteldonk 2021 zou zijn.
 
Het vrolijke, feestelijke idee dat uit die rôôt-wit-gele pen was gekomen, voelde dus helemaal niet meer goed. Want dè gevûûl, dat was even heel ver weg. In de eerste plaats omdat het onzeker was of we mekaar wel allemaal zouden kunnen blijven zien. Maar ook omdat het onzeker was of alle Oeteldonkers, zéker ook de muzikanten van ons TNL, er wel allemaal bij zouden kunnen zijn als er weer dit jaar nog een carnaval zou komen.
 
Maar juist ook in die tijd van afstand, is het de muziek die ons verbindt. Is het de muziek die de boodschap van Oeteldonk meer dan ooit kan overbrengen. Naar elke huiskamer, naar elke Oeteldonker. Want zijn we niet samen, dan nog denken we aan Oeteldonk. En dankzij de muziek Oeteldonk ook aan ons. Met ‘Denk Aan Mij’ wilden we een liedje schrijven waardoor elke ‘Oeteldonker’ erbij was, fysiek aanwezig of niet. Want Oeteldonk zit in het hart van iedere Oeteldonker.
 
Die gedachte hebben we met 'Denk Aan Mij’ op papier proberen te zetten. En met dat gevûûl in ons hoofd én hart, hebben we - elk voor onze voordeur - het lied gebracht in een enthousiaste clip. Voorzien van het nummer dat, wederom, met veel plezier is opgenomen bij Manus en met dank aan arrangeur Bryan voor ons precies dat juiste gevoel weergeeft.
 
Dat het uiteindelijk ook op het album ‘Carnaval in Oeteldonk - Deel 36’ (Spotify: https://open.spotify.com/album/0GuoNDF4cjkj4iSGBeEf0h?si=dllrm3MtSMa60ARrmF6IrA&nd=1) staat is een mooie manier om onze boodschap als TNL te laten horen: ‘Wij denken aan jou Oeteldonk, denk aan ons!'
 
Dit jaar was er geen groots 11-11, geen Kwèkfestijn en ook geen carnaval in Oeteldonk zoals wij dat kennen. Maar dat gevûûl, de meziek, die blijft leven! Met dit lied denken wij aan jou Oeteldonk, want ginne afstand die krijgt ons klein!
 
- Simone, Daan en Koen
 
P.s. Ook dank aan onze muzikanten Bryan, Marc en Niels die dit samen met ons mogelijk hebben gemaakt!

 

 

 

 

Subcategorieën

Optredens

zondag 04 september
Sint Servattumus