Sponsorkliks

Sponsor TNL door via sponsorkliks uw internet aankopen te doen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Wieker Paraad 12 februari

 

Op 12 februari gingen we met een overvolle bus naar Maastricht.

Koffie en broodjes mee...en natuurlijk de overheerlijke spekjes, dropsleutels waar onze Veur altijd voor zorgt.

Onderweg koffie gedronken met een gevulde koek erbij. Daarna het laatste stukje van de reis. We eten ons broodje in de bus zodat we in Maastricht direct aan de slag kunnen met muziek maken.

 

Als we het halen tenminste.! Zo ongeveer de laatste afslag naar het station hadden we bijna de spoorslagboon op de bus liggen. Rob de chauffeur ging snel wat achteruit en er was gelukkig niets aan de hand.

We parkeerden pal voor het station om de instrumenten uit te pakken. Na wat foto´s gemaakt te hebben van onze groep met de bus gaan we de stad in.

 

We spelen buiten enkele keren en we zien de mooiste geschinkte en verkleedde groepen.

De Wieker Paraad is ook een wedstriijd voor het beste hermenieke of groep.

 

Wat schets onze verbazing toen we al aan de friet stonden... we hebben de tweede prijs gewonnen. Hebben we toch goed gespeeld!

Daan en Ton en nog een paar gaan de felicitaties en de prijs ophalen. Het is een mooi beeldje.

 

Na die friet gaan we weer op huis aan. We zijn inderdaad rond 20.30 weer thuis. Goed gedaan Rob.

 

Met de bus al vroeg op pad. Volle bus, omdat we samen met Lopes Te Voet/Daktari Fanfari naar vestigingen van Tante Louise gaan in Krabbegat (Bergen op Zoom)

De bus brengt ons daar, TNL dus, naar onze eerste locatie. Daar zit iedereen al volop verkleed en met een Bergs muziekske al heerlijk mee te zingen. Wij zijn daarna aan de beurt. We spelen voor een enthousiast publiek. Ook hier natuurlijk een polonaise en er wordt lekker op de muziek meegedeind. Lekker kopje koffie of drankje voor ons na het optreden met stuk appelflap of sausijzenbroodje.

Daarna "lopestevoet" naar de volgende locatie. We zijn daar rond 12.00 uur. De bewoners gaan eerst eten... en wij ook. Een heerlijk broodje gezond en een kroketje en een drankje gaan er wel in.

Hier spelen we ook voor een superleuk publiek. Hier is ook iedereen in een feeststemming en doet goed mee. Ook een polonaise natuurlijk. Na nog een drankje op naar locatie 3 van Tante Louise (voor ons dan) De andere club is ook langs verschillende locaties gegaan.

Hier belanden we in een woonkamer van de vestiging. Omdat die niet zo heel groot is spelen we maar een beetje "voorzichtig". Hier ontmoeten we de prins van Krabbegat en spelen we natuurlijk nog een paar nummers.

Onze bezoekjes zitten erop.

Het was weer een erg dankbare taak om voor deze mensen te spelen.

 

We gaan nu de stad in voor een gezellige dweiltocht.

Op naar 't Zwijnshoofd. Een grote zaal waar op verschillende plaatsen muziek gemaakt wordt. Wij spelen daar nog de nodige nummers. Het is super gezellig daar. Goede sfeer. Heel veel gezinnen en veel kinderen op pad.

Daar komen we ook weer samen met Lopes Te Voet/Daktari Fanfari. Drinken er nog een ....of twee.

Dan op naar de bus naar ons adres voor het avondeten. Heerlijke kipsaté met rauwkost en frites.

Daarna allemaal voldaan in de bus naar huis.

Het was een hartstikke leuke dag.

Bezoek aan de Grevelingen.

 

We komen al een aantal jaren op rij op de Grevelingen. Helaas door corona een paar jaar niet. Nu gelukkig weer wel.

Samen met de Postkwakers hebben een gezellige middag verzorgd in de Grevelingen.

Er werd volop meegezongen met de bekende liedjes. De zaal was goed gevuld, een polonaise door de zaal en veel plezier.

Een drankje en een hapje voor de bewoners en oetldonkse sfeer.

Je zag aan de mensen dat ze het erg naar hun zin hadden....en wij ook.

Leuk om te zien hoeveel plezier je brengt op zo´n middag.

Tot volgende keer weer.

 

 

 

 

20220904_125548.jpg

 

Eindelijk was het dan zover, weer een open dag bij bierbrouwerij Sint Servattumus. Dit jaar viel de open dag samen met het 25 jarige jubileum van de Schijndelse brouwerij.

Al jaren zijn we als TNL een vaste gast op deze open dag, dus ook dit jaar waren we weer van de partij. 

 

Als felicitatie voor deze mooie mijlpaal wat woorden van onze Veur incl. een leuk cadeau vol met Bossche lekkernijen. Vervolgens hebben we met z'n allen lekker muziek gemaakt Een mooie start van het seizoen!

 

Meer lezen over de open dag? https://www.mooischijndel.nl/nieuws/recreatie-en-toerisme/22619/bourgondisch-genieten-tijdens-25-jarig-jubileum-sint-servattemus

 

 

 

 

Renate

 

Afgelopen zaterdagmorgen, 25 juni rond half een 's nachts, is onze lieve, onvergetelijke Renate overleden. Ze heeft echt tot het laatst de regie in eigen hand gehouden en is in het bijzijn van haar Frank en kinderen heengegaan...

 

Afgelopen woensdagmiddag heb ik namens al haar TNL-vrienden en -vriendinnen afscheid van Renate genomen en haar bedankt voor alle liefde, zorg en vriendschap. Hoe vaak heeft ze ons Oeteldonkers niet 'gewezen' op de Sanseveria voor het raam, de Slaoi en Juin aan de man gebracht en.. gezongen over haar Droomprins ?

 

Onvergetelijk.. haar: "Laten we er vooral geen drama van maken" dat het NOS-Journaal haalde (toen de Oeteldonkse Optocht door storm werd afgelast).
De weg waar Renate, Frank, en kinders zich de afgelopen jaren overheen knokten, alle mogelijke hulp zoekend, eindigt hier.
En dat voelt wél als een drama..

 

Afscheid nemen... met muziek.. ook daar heeft Renate een groot deel van de regie, in samenspraak met onze Muzikaal Leider, háár Frank:
Tijdens haar mooie Afscheidsbijeenkomst spelen we dus met háár Tusseneusenlippe

 

Leef ! (alsof 't je laatste dag is..)
Bella Ciao (dag Schoonheid!)

 

Samen met Frank, Laura en Koen blijven we sterk staan, sámen !..

 

TonVeur
26 juni 2022

 

De bus stond weer om 10.00 bij de Biechten klaar om ons allemaal weer mee naar Hasselt te nemen. na nog een stop in Vught en Best zijn we compleet voor deze dag.

 

Iedereen had er zin in want het zou ook nog eens een hele mooie zonnige dag worden en het was ook erg lang geleden dat we zoiets hebben gedaan. Een uitje met de bus met zijn allen!

Met de gebruikelijke ingrediënten voor de reis te weten een beetje kletsen, ekker meezing muziekske, en natuurlijk de onweerstaanbare snuupkes van onze veur. (spekkies, dropveters enz)

Onderweg nog een korte koffie en theepauze. Daarna komen we aan in Hasselt op het parkeerterrein. Daar staat het al behoorlijk vol met wagens met in allerlei uitdossingen gehulde clubs erbij. De wagens zijn volgeladen met snoep om uit te delen en met snoeiharde muziek natuurlijk. ;-)

 

Wij melden ons bij de grote tent en spelen daar een paar nummers. Daar krijgt Stany ook nog wat extra aandacht van ons. Hij kreeg mooie woorden en een Gekke Henkie bierpakketje omdat dit zijn laatste organisatie van de optocht is. Ton kreeg voor heel TNL een onderscheiding die in de prijzenkast een plaatsje krijgt

 

Wij zijn nummer 14 in de tocht en stappen dus vrij vooraan ertussen in. Het is nog steeds prachtig weer en warm. Er staan heel veel mensen langs de kant. De sfeer is goed bij ons en ook langs de kant.

'Ons moeder zeej nog deed het goed....ook met de nodige herhalingen.

 

Rond 16.30 waren we terug bij de grote tent en dronken we nog een drankje. Sommigen eten nog wat voor we weer naar de bus teruggaan. De terugreis ís goed en veilig verlopen met chauffeur Rob.

 

Weer veilig thuis rond 19.45 bij de Biechten. Het is een gezellige leuke dag geweest.

 

IMG 5283

 

Na een laatste rondje langs zijn favoriete kroegen in Oeteldonk is deze Aswoensdag 2 maart ons oud-lid Baptist Bouwman op 78-jarige leeftijd overleden.


Baptist was een aimabel persoon, een groot liefhebber van het Oeteldonks carnaval en kenner van het Oeteldonks verhaal.


We gaan in hem een warm mens missen.

 

 

Subcategorieën

Optredens

zaterdag 13 mei
Lenteconcert