SponsorKliks

Sponsor TNL door via sponsorkliks uw internet aankopen te doen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

“We hebben Tusseneusenlippe wat te VIEREN”, is de pakkende titel van het boek dat is uitgebracht ter gelegenheid van het 44 jarig bestaan van TNL.
Het boek is een mooie herinnering aan het jubileum dat voor de leden, maar ook de vriendenkring en andere geïnteresseerden de moeite waard is om te lezen en te bekijken. Het geeft een goede indruk van het reilen en zeilen van onze gemeenschap in al die 44 jaar.
Er is door de samenstellers bewust voor gekozen om er geen ‘chronologisch naslagwerk’ van te maken, maar een afwisselend kleurrijk geheel.
Het is een omkeerbaar boek: de ene helft bestaat uit bijdragen van leden, oud-leden en nauw betrokken vrienden, waarin ze terugblikken op memorabele momenten uit de historie van onze vereniging.
De andere helft bestaat uit een korte weergave van de clubhistorie, inclusief uitgebrachte cd’s in deze periode. Het eerste exemplaar is bij de viering van ons 44 jarig bestaan uitgereikt aan Rob van de Laar. We zijn trots op dit fraai vormgegeven boek.

 

Geschiedenis Tusseneusenlippe

Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe is ontstaan ergens in maart 1975.
Enkele leden van de familie Van Lierop en hun vrienden vonden het een leuk idee om gedurende het carnaval zelf decibellen te gaan ontwikkelen in plaats van achter de muziek aan te lopen. Er werden wat tweedehands instrumenten aangeschaft waarna er verwoede pogingen werden verricht om een carnavalssingletje op de pick-up bij te houden.


Onder een kakefonie aan geluiden werden onze eerste "optredens" gelanceerd. We speelden hier en daar zomaar even "tusseneusenlippedeur", wat ons ook meteen het idee voor een clubnaam opleverde.

  

Onze eerste echte dirigent was Ben van Wijk, die ons op de noodzaak wees van het leren lezen van het notenschrift. Na een korte periode onder leiding van Nees van den Dungen te hebben gespeeld, werd Wil Koks aangetrokken, die onze muziek in de loop van de jaren naar een wat hoger plan tilde. Nadat Wil het na ruim 25 jaar dirigeren welletjes vond, heeft Egbert van Rossum gedurende enige jaren het stokje van Wil overgenomen. Vanaf 2018 is Bryan Verèl onze jonge, enthousiaste dirigent. Met veel passie en positief kritische blik weet hij ons muzikaal opnieuw uit te dagen.

Het resultaat is uiteindelijk een club van zo’n 40 leden met behoorlijk wat optredens per jaar in binnen- en buitenland, diverse cd's en een cd/dvd die er mogen zijn en een vrienden-/donateurskring van zo’n honderd mensen.
Het 11- 22- 33-jarig en 44- jarig bestaan zijn uitbundig gevierd met familie en onze vele vrienden.

De laatste paar jaar hebben jonge, enthousiaste muzikanten zich aan de bestaande groep TNL-muzikanten toegevoegd, waardoor het voortbestaan van TNL is verzekerd en we via de ingeslagen weg ‘tusseneusenlippedeur’ op pad kunnen naar het 55- jarig bestaan!

 

Optredens

Geen evenementen